Over ons

Voorbereiden en presteren

Snot op de wangen en zweet op het voorhoofd. Zo zie je ons in het weekend het vaakst. Een race- of crossfiets tussen de benen en de wetenschap dat we ons optimaal hebben voorbereid. Dat we álles geven om ons wiel als eerste over de streep te drukken. Dat beschrijft ons kleine team van vader en zoon het allerbeste.

En wat we in het weekend op de fiets doen, dat doen we doordeweeks in de bouw. Goede voorbereiding, scherp zijn en toch in teamverband een topprestatie leveren.

Jan de Vries

De praktijk

De praktijk is de beste leerschool. Daarom ben ik na mij bouwkundige opleidingen snel aan de slag gegaan in de bouw. Veel leren, veel doen zodat ik de kneepjes van het vak leerde maar ook alle knelpunten van het bouwproces aan den lijve ondervond.

Opleiding

Na de jaren van praktijk kreeg ik de kans om ook 'achter de schermen' ervaring op te doen. Extra opleidingen volgden en ik werd mede-eigenaar van een bouwbedrijf. De crisis van 2012 zorgde ervoor dat nieuwe stappen gezet moesten worden en op projectbasis heb ik voor diverse aannemers werkzaamheden verricht.

Jeugd heeft de toekomst

Rick groeide op en raakte steeds meer geïnteresseerd in de bouwwereld. Tijdens één van onze wekelijkse fietsrondjes samen, bespraken we onze wensen en doelen voor de toekomst. Rick zag zichzelf niet als bouwvakker, maar wel als bouwkundige en zodoende is in 2019 besloten om samen Bouwkundig Bureau de Vries te starten.

Naast dat het een geweldige leerschool is voor Rick, kunnen we met mijn ervaring mensen optimaal begeleiden bij het bouwen of kopen van hun nieuwe woning.

Rick de Vries

Koeke, lekker!

Ranja en een stukje 'koeke', daar deed ik het voor. Als kleine jongen mee naar de bouw om op zaterdag de wagens voor de volgende week te laden. Toch was het niet altijd duidelijk dat de bouw uiteindelijk mijn toekomst zou worden. Aan het begin van de middelbare school dacht ik over diverse beroepen na, zolang het maar niet bouwgerelateerd was. Uiteindelijk kwam de interesse weer bovendrijven en heb ik de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw met goed gevolg afgerond.

Verlengde stage

Met de gewaardeerde medewerking van de opleiding heb ik verlengde stageperiodes gedraaid met als doel om zo veel mogelijk praktijkervaring op te doen. Door jarenlange 'blootstelling' aan alles wat met de bouw te maken heeft, bleek ik de opleiding met minimale energie te kunnen doorlopen. Zodanig zelfs dat mijn vader besloot Bouwkundig Bureau de Vries op te zetten zodat ik hier mijn extra energie en uitdaging aan kon wijden.

Groei in de breedte

Inmiddels ben ik gestart met de HBO opleiding Bouwkunde. Het doel voor de toekomst is om het bedrijf te laten groeien met divers geschoolde mensen. Zo kunnen we in de toekomst nog meer werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren en kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.

Chat met ons
Bouwkundig bureau De Vries
Samen bouwen aan de toekomst van overmorgen
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
16:45